Kalendar događanja

Veljača 2020
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Program Prakse u civilnom društvu

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva sve organizacije civilnog društva, zaklade i organizacije u području društvenog poduzetništva da se prijave na program Prakse u civilnom društvu.

 

Program Prakse u civilnom društvu će organizacijama omogućiti financijsku i mentorsku potporu, razvijanje 80-satnog programa namijenjenog mladima do 30 godina koji žele steći iskustvo rada u organizacijama civilnog društva i saznati više o specifičnim tematskim područjima kao i tipovima posla koje mogu raditi u udrugama.

 

Ovaj program Inicijativa mladih je razvila na temelju rezultata istraživanja provedenog u 85 organizacija civilnog društva u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji. Istraživanje je pokazalo da udruge imaju nedovoljan broj zaposlenih osoba u usporedbi s opsegom posla, kao i da postoji potreba za stvaranjem novih radnih mjesta i zapošljavanjem novih ljudi s ciljem kvalitetnog ispunjavanja projektnih zadataka i doprinosu misiji organizacije.

 

U skladu s time, glavni cilj Programa prakse u civilnom društvu je dvojak:

 

-osnažiti buduće radnike formalnim i neformalnim znanjima i vještinama potrebnim za rad u organizacijama civilnog društva

 

-dati priliku mladima bez radnog iskustva za stjecanje korisnog i konkretnog znanja i vještina za različite pozicije unutar organizacijama civilnog društva.

 

Izvor: http://www.civilnodrustvo.hr/