Kalendar događanja

Siječanj 2022
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Buvljarac Humanitarac: Dođi milom, izađi sa stilom

Inicijativa mladih Mladforma u suradnji sa Zakladom Slagalica i Caffe Night-barom Cadillac i uz podršku ESN Osijek organizira humanitarni buvljak.

Pridružite im se 16. prosinca 2021. od 15 do 20h u osječkom Cadillacu, dođite popiti kavu, čaj, pivo i proberite svoj novi komad odjeće, obuće, nabavite si novu knjigu, ploču...sve to pod sloganom "Dođi milom, izađi sa stilom!"

Kome pomažemo?


Humanitarni buvljak namijenjen je prikupljanju sredstava za obitelj Marinović iz Semeljaca.

Laura Marinović je djevojka koja boluje od rijetke i teške bolesti epilepsije i kronične respiracijske insuficijencije. S pomoću humanitarne akcije "Dišimo zajedno za Lauru", koju su pokrenuli Laurini roditelji, prikupljeno je dovoljno sredstava za kupnju prijenosnog koncentratora kisika, koji će joj olakšavati disanje i svakodnevni život. Međutim, financijska situacija u obitelji je teška i mi im putem ovog buvljaka želimo biti daljnja podrška.

Među brojnim kućanskim potrepštinama, obitelji su potrebne dekice, plahte s gumom za krevet i novi televizor. TV je prozor u svijet, mjesto gdje se istodobno i informiramo, ali i mjesto na kojem se zabavljamo i katkada bježimo od realnosti, posebice kada je ona teška. U vremenima kada se “flatscreen” i sve veća znamenka inča ušuljala u većinu naših domova, oni su i dalje luksuz za one kojima najviše treba. S tom idejom želimo Lauri olakšati ove praznike te joj nabaviti uređaj putem kojeg će jasno moći gledati sadržaj programa, unatoč njezinoj slabovidnosti. Uređaj koji će obitelj imati godinama i koji Lauri možda neće direktno pomoći u ozdravljenju, ali hoće u nošenju sa svakodnevicom.

Kako će to ispuniti?


U Cadillacu organiziramo buvljak s raznolikom ponudom odjeće, obuće, knjiga i slično, gdje ćete vašim donacijama moći kupiti željeni predmet i podržati ovu akciju te dobiti potvrdu o donaciji. Donirajte koliko želite, prema vašim mogućnostima.
Ukoliko prikupimo više od potrebnog iznosa, ostatak sredstava usmjerit ćemo na ostale potrepštine u dogovoru s obitelji, a višak odjeće/obuće i stvari preusmjerit ćemo Udruzi Pobjede.