Kalendar događanja

Siječanj 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Filmsko druženje: Budi tiho

Ako želite saznati što se događa kada istaknuti pripadnik radikalno desne političke stranke i uvjereni antisemit spozna istinu o svom židovskom porijeklu, pridružite nam se na virtualnom filmskom druženju koje će se održati 22. prosinca 2020. godine u 18:00 sati putem platforme Microsoft Teams.
 
Prikazat ćemo Keep Quiet, dokumentarni film u čijem je središtu Csanád Szegedi, bivši dopredsjednik mađarske stranke Jobbik i bivši zastupnik u Europskom parlamentu. Zahvaljujući populističkom pristupu, Szegedi se brzo uspinjao u političkoj hijerarhiji te bio omiljen među mladima. Zastupao je ultranacionalističke, antiromske i antisemitske stavove. Međutim, do obrata u Szegedijevoj političkoj karijeri, ali i privatnom životu, dolazi nakon suočavanja s obiteljskom poviješću - njegova je baka Židovka koja je preživjela Auschwitz, dakle i on je time Židov. Ovo nije samo priča o radikalnoj desnici i odbacivanju ideologije, nego i prikaz osobnog iskustva unutarnje promjene, potrage za novim identitetom, iskupljenjem i oprostom.
 
Kako biste nam se pridružili, ispunite prijavnicu do 20.12.2020., a poveznicu za uključivanje poslat ćemo vam dan prije samog događaja.
 
----> Prijavnica: https://bit.ly/2ImWiAH
 
“Filmsko druženje” provodi se u okviru projekta CommUnity: Build Communities - Create Peace. Cilj projekta je prevencija radikalizacije mladih poticanjem društvene uključenosti, međukulturnog i međureligijskog dijaloga, izgradnje povjerenja te kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Tijekom provedbe projekta održat ćemo niz od ukupno osam filmskih druženja u Zagrebu i Gračacu.
Organizacija ovog događaja sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Fonda za unutarnju sigurnost - Instrumenta za financijsku potporu policijskoj suradnji, sprječavanju i suzbijanju kriminala i upravljanju kriznim situacijama i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Stajališta izražena tijekom događaja isključiva su odgovornost Udruge Prizma i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije. Europska komisija ne prihvaća odgovornost za korištenje iznesenih informacija. Sadržaj i stavovi izneseni tijekom događaja odgovornost su Udruge za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti - Prizma.