Kalendar događanja

Lipanj 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Edukacijski program o mladima za mlade

Mreža mladih Hrvatske provodi projekt Kritična točka - poticanje kritičkog razmišljanja i aktivnog sudjelovanja mladih, u sklopu Studija mladih za mlade, u partnerstvu s udrugama Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju te Zelenom akcijom.


Studiji o mladima za mlade su inovativan, neformalan program kojeg Mreža mladih Hrvatske provodi već desetu godinu za redom.


Namijenjen je informiranju, obrazovanju i osnaživanju mladih za doprinos društvenim promjenama. Projektom Kritična točka želi se utjecati na aktiviranje mladih u zajednicama prenošenjem konkretnih znanja i iskustava kroz pohađanje edukativnih modula koji se bave gorućim problemima koji se tiču mladih, ali i drugih, u Hrvatskoj. Projekt provodimo u partnerstvu s Bazom za radničku inicijativu i demokratizaciju te Zelenom akcijom, a financiran je iz sredstava Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Unutar edukacijskog programa Kritična točka provest će se 3 modula koja će tematski obrađivati sudjelovanje mladih na lokalnoj razini, klimatske promjene te radnička i druga socijalna prava.

 

Prvi modul održat će se od 26. do 28. lipnja, dok su termini za druga dva modula planirani kroz rujan i listopad. Njihov točan datum bit će dogovoren i uz konzultacije sa sudionicima.

Kroz ovogodišnji program, pod imenom Kritična točka, sudionici će moći razviti, odnosno unaprijediti, svoje kompetencije kako bi lakše doprinijeli društvenoj promjeni te će biti osposobljeni za: kritičko razmišljanje, promicanje aktivnog građanstva, prepoznavanje, analizu i artikulaciju potreba i problema mladih u zajednici kroz praktične projekte te aktivan angažman u organizacijama civilnog društva kroz umrežavanje i povezivanje.


Prijave su otvorene do 14. lipnja, a prijaviti se možete putem online prijavnice.


Ukoliko imaš bilokakvih pitanja ili nedoumica, slobodno se obrati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Izvor:  Mreža mladih Hrvatske