Kalendar događanja

Studeni 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Natječaj za Volonterske timove u područjima visokog prioriteta - rok 17.9.2020.

Volonterski timovi u područjima visokog prioriteta sudjeluju u projektima kojima se podupiru volonterske aktivnosti skupina mladih iz barem dvije različite zemlje koji se okupljaju kako bi iskazali solidarnost provedbom kratkotrajnih intervencija visokog učinka namijenjenih otklanjanju društvenih poteškoća u područjima politika koja se svake godine definiraju na razini EU-a. Za potrebe ovoga poziva očekuje se da će se zahtjevima za financiranje obuhvatiti sljedeći prioriteti politike:


- odgovor na izazove u području okoliša i klimatskih promjena (osim neposrednog odgovora na katastrofe) 


- projekti za izgradnju uključivih društava, među ostalim premošćivanjem međugeneracijskih i društvenih razlika ili rješavanjem izazova povezanih s geografskom udaljenošću


- projekti namijenjeni poboljšanju mentalnog zdravlja i dobrobiti.


Primjeri vrijednih rezultata koje mogu postići volonterski timovi uključuju: npr. brigu za vrste kojima prijeti izumiranje, organizaciju obrazovnih aktivnosti u izbjegličkim kampovima itd.


Više o ovoj aktivnosti programa Europske snage solidarnosti možete saznati na ovoj poveznici. Također, na navedenoj poveznici, kao i na ovoj web stranici, nalazi se Vodič kroz program ESS, koji podrobnije opisuje ovu aktivnost.


Napominjemo da ovaj natječaj centralizirano provodi EACEA (Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu) te da se za sva pitanja i podršku potrebno izravno javiti EACEA-i putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Izvor: Europske snage solidarnosti