Kalendar događanja

Studeni 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

HZJZ izdao upute za jesenski rok državne mature

 

U novim uputama za jesenski rok državne mature , koje su objavljene u srijedu 12.kolovoza 2020., stoji  kako na maturu ne mogu  pristupiti svi koji su pozitivni na virus COVID-19.


Radi dogovora oko posebnih uvjeta polaganja ispita, pristupnici kojima je izrečena mjera samoizolacije trebaju se žurno javiti Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.: ime i prezime pristupnika, broj telefona/mobitela pristupnika i roditelja, naziv i adresa škole), Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja i školi, objavio je HZJZ.

 

 UNICEF preporučuje otvaranje škola: Njihovo zatvaranje najteže je pogodilo najranjiviju djecu

 

Za ostale tu je, očekivano, nekoliko pravila kojih će se morati pridržavati.

 

Učenici se ne smiju grupirati pri dolasku – izvan i unutar ustanove poželjan je fizički razmak od 2 metra.

 

Prije dolaska, svakako, moraju izmjeriti temperaturu.

 

Na ulazu u ustanovu, stoji u uputama, treba smjestiti dozator s dezinficijensom kako bi svaki pristupnik mogao dezinficirati ruke. Pristupnik zatim nastavlja ravno prema ispitnoj prostoriji u kojoj piše ispit.

 

 Također, maturanti sami ne bi trebali čak ni otvarati i zatvarati vrata.

 

I u prostorijama u kojima će se pisati ispit razmak  među maturantima mora biti najmanje dva metra, a HZJZ preporučuje i da prozori budu otvoreni (osim u slučaju buke).

 

Međutim, nošenje maski ili drugih pokrivala za usta i nos kod pristupnika i svih koji sudjeluju u provedbi ispita državne mature nije nužno, ali se preporučuje.

 

Cjelokupan dokument pročitajte ovdje.

 

Izvor: srednja.hr