Seksizam i ravnopravnost spolova

Seksizam je svaki oblik izražavanja, čin, riječ, slika, gesta, koji se temelji na ideji da su neke osobe, najčešće žene, inferiorne zbog svojeg spola. Seksizam je jedan od glavnih uzroka neravnopravnosti spolova. A ravnopravnost spolova je važan dio održivog razvoja.

 
Kako bi se više progovorilo o ovoj temi  strane volonterke organiziraju radionicu pod nazivom Ravnopravnost spolova i seksizam.
 
 Pojedinačni slučajevi seksizma možda se čine bezazlenima, ali stvaraju ozračje zastrašivanja, straha i nesigurnosti., Kako bi se ovaj problem u budućnosti smanjio, potrebno je o njemu informirati te razgovarati., 
 
Ako želiš saznati više o ovoj temi, prijavi se na radionicu koja će se održati u četvrtak 28. rujna 2023. od 17 do 19 sati u Info-centru za mlade Osijek (Kralja Zvonimira 15).  Prijaviti se možeš putem online prijavnice koja se nalazi ovdje.
 
Ova radionica provodi se u sklopu aktivnosti Care&Share koja je sufinancirana kroz program Europskih snaga solidarnosti, a provodi je PRONI Centar za socijalno podučavanje.