Kalendar događanja

Siječanj 2022
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kad perfekcionizam zavlada životom

"Ako netko u školi riješi test bolje od mene, osjećam se kao da sam pretrpio potpun neuspjeh."  

"Urednost mi je jako važna."  

"Zaostajem u poslu jer stalno nešto popravljam i ponavljam." 

Prepoznaješ li se u nekoj od ovih rečenica? Ili nekog svog bližnjeg?

Mnogi ljudi u glavi nose tog sitnog mučitelja, kritičara koji nikad nije zadovoljan i stalno tjera dalje, k postizanju najvišeg i najboljeg – k postizanju savršenstva. To je kao maraton bez kraja. Upravo ovo je karakteristično oblježe perfekcionizma.U glavi, poput slijepe pjege u oku, stoji zamišljeni cilj – savršena vizija izgleda, uspjeha, veze, života. Taj cilj ne mora uopće biti osviješten. Obično čuči negdje u glavi, šalje signale, producira sliku života kakav bi trebao biti i vuče nas prema njoj. 

 

Online radionica na temu perfekcionizma održat će se u srijedu 16. prosinca  2020. od 18 do 20 sati putem Zoom aplikacije.

 

Ova radionica  ti može pomoći saznati  uzorke i definiciju perfekcionizma. Također ćeš imati prilike saznati što konkretno možeš napraviti ukoliko za sebe smatraš da si perfekcionist i ukoliko ti to remeti svakodnevno funkiconiranje u bilo kojem području života.

Možeš sudjelovati na radionici i ukoliko želiš saznati kako možeš pomoći svom bliskom prijatelju/ici, dečku/curi, brati ili sestri.

 

Ukoliko želiš sudjelovati prijavi se putem online prijavnice do utorka 15. prosinca u ponoć. Na tvoj mail dobit će poveznicu putem koje se možeš pridružiti radionici.

 

Radionica je  besplatna i namijenjena mladima između 15 i 30 godina, a broj sudionika je ograničen.

 

Radionicu organizira PRONI Centar za socijalno podučavanje/Info-centar za mlade Osijek.