Kalendar događanja

Listopad 2020
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

10.ARLA festival za mlade u Đakovu

U ovoj neobičnoj godini, neobično izdanje ARLA-e! Ove godine se obilježava deseta godinu festivala ARLA koji je najprije osmislila i počela organizirati Udruga za Mlade Đakovo, da bi se tradicija nastavila kroz rad ponešto izmijenjene udruge novog naziva ARLA – udruga za promicanje urbane kulture.

 

 

Uduruga sudjeluje kao suorganizator koncerta Darko Rundek Kvarteta koji će  zabavljat će đakovačku publiku 17. kolovoza u Strossmayerovom parku od 21:00 sati

 

 

U četvrtak, 27.8. očekuje nas cjelodnevni izlet u šumi pod nazivom „RestArt – putem (re)kreacije“. Program se odvija u šumi Zokovica u koju se kreće pješice rano ujutro ispred prostora Udruge (A. Starčevića 63, Đakovo). U prvom dijelu programa očekuje nas šetnja šumom uz inženjera šumarstva, Hrvoja Papratovića, koji će nas upoznati s autohtonim vrstama drveća te florom i faunom karakterističnim za Zokovicu. Nakon pauze, slijede zanimljive radionice šumske poezije, intuitivnog slikanja te izrade šumskog nakita od fimo mase, a program se završava plesnom radionicom uz „5RITMOVA“ iz Osijeka.

 

 

Dan kasnije, u petak 28. kolovoza, nastavljamo druženje u prirodi, ali ovaj put u Strossmayerovom parku - na pikniku kojem će se najviše razveseliti najmlađi. Program počinje u 15 sati.

 

 

Treći dan programa, u subotu 29.8., započinjemo u 9 sati u prostoru Udruge radionicom izrade prirodnog dezedoransa koju će voditi aromaterapeutkinja Maja Papratović. Nakon toga, slijedi radionica snimanja zvuka „Između buke i tišine: različita lica zvuka“ umjetnika Roberta Vodanovića Čopora. Program se popodne ponovno nastavlja u Strossmayerovom parku uz aktivnosti u sklopu projekata „Putokaz“ i „Land Art“ koji, kroz platformu Clubture, udruga ARLA provodi zajedno s udrugama Revolution iz Valpova i ReArt iz Osijeka koje će također sudjelovati u programu. Prisutni će moći sudjelovati u radionicama slame, sitotiska i fanzina, dok će na kraju biti predstavljen fanzin „Putokaz“ kao produkt zajedničke ljetne turneje triju udruga.  Na kraju dana, očekuju vas putopisno predavanje Maje Klarić i radionica putopisne poezije

 

 

Posljednjeg dana festivala, u nedjelju 30.8. družimo se na Bajeru, gdje nas od 17 sati čeka radionica sviranja đembi u organizaciji osječkog RitmOsa, a nakon toga Jam Session i druženje uz jezero. Pridruži se dost' dobroj nedjelji na Bajeru uz Udrugu i Hardkoo ekipu.

 

Više informacija o jubilarnom 10.ARLA festivalu pročitaj na njihovoj službenoj Facebook stranici.