Besplatna filmska radionica ''Razvoj filmske ideje i projekta''

 

Prije revijskog filmskog programa koji će se održati u listopadu, Filmska runda ove godine nudi čak tri filmske radionice u prostorima Kulturnog centra Osijek.

 

Prva na redu je radionica pod nazivom ''Razvoj filmske ideje i projekta''.

 

Ova filmska radionica namijenjena je svima koji do sada imaju barem malo iskustva rada na filmu, a trenutačno se nalaze u procesu razmišljanja o svom sljedećem projektu. Kroz grupnu dinamiku i tijekom dva odvojena dijela radionice, polaznici će u mirnom okruženju razvijati svoje ideje za kratki film bilo kojeg filmskog roda te će se kroz moderiranje voditeljice svaki projekt, ovisno o potrebama, usmjeravati na sljedeći korak razvoja.

 

Radionica sastoji se od dva dijela:

 

radionica pripreme (od 29. rujna do 1. listopada), što je intenzivna vikend radionica u kojoj se projekti usmjeravaju, raspisuju, dorađuju te pripremaju za sljedeći korak

kratka radionica interne prezentacije za vrijeme Filmske RUNDE (21. listopada grupa se ponovno sastaje nakon samostalnog rada).

 

Bitan dio radionice svakako je dodatna edukacija o svim fazama rada na filmu, umrežavanje autora i razmjena ideja te dosadašnjih iskustava i vještina s ciljem potencijalne suradnje.

 

 

Voditeljica je radionice Dalija Dozet, scenaristica i redateljica s višegodišnjim iskustvom u kreiranju autorskog i komercijalnog filmskog sadržaja u različitim formatima i filmskim rodovima. Članica je Društva hrvatskih filmskih redatelja i dopredsjednica Kinokluba Zagreb.

 

Svi zainteresirani na radionicu mogu se prijaviti do 24. rujna na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (u predmetu naznačiti ''Radionica razvoja filmske ideje i projekta'') popraćeno:

 

-kratkom biografijom i pismom motivacije (do jedne kartice teksta)

-kratkim tekstom i materijalima na kojima polaznik trenutačno radi i koje želi dalje usmjeriti u filmski oblik (do jedne kartice teksta, uz eventualne fotografije ili vizualne reference)

-kontakt telefon/mail.

 

 

Izvor: Filmska runda