Kalendar događanja

Kolovoz 2020
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

eLibraryUSA – od sada dostupna online

American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, korisnicima omogućava pristup digitalnoj zbirci eLibraryUSA.

eLibraryUSA zbirka je izvora iz Sjedinjenih Američkih Država, koja objedinjuje kvalitetni dnevni tisak, časopise, znanstvene članke, knjige, disertacije te nagrađivane filmove i videa.

Izvori koje zbirka uključuje jesu:

  • PressReader

Čitajte popularne novine i časopise iz cijeloga svijeta u formatu koji je jednostavan za pretraživanje i korištenje. Neki od dostupnih jesu Forbes, Guardian, Vogue, Washington Post, ali i Večernji list i 24sata.

  • Flipster

Pristupajte najnovijim brojevima američkih časopisa, koji uključuju naslove poput National Geographica, Entrepreneura, Wireda, Fast Companyja te časopisa Popular Science.

  • Gale Academic OneFile

Izvrstan izvor za učenike i nastavnike – dostupno je ukupno 8.000 znanstvenih članaka, koje je moguće pretraživati po temama.

  • JSTOR

JSTOR je baza podataka usmjerena na izvore s područja društvenih znanosti, povijesti i ekonomije.

  • ProQuest Dissertations & Theses Database

ProQuest okuplja milijun i pol disertacija i diplomskih radova studenata u preko 700 sveučilišta svijeta.

  • Gale In Context: Middle School

Gale In Context omogućava čitanje i pretraživanje bilo koje teme u preko 1.000 novina, časopisa i znanstvenih članaka, a namijenjen je prvenstveno učenicima viših razreda osnovne škole.

  • Gale in Context: Opposing Viewpoints

Saznajte mišljenja i stavove stručnjaka o kontroverznim i debatnim temama te pročitajte članke o tim temama u tisućama novina i časopisa.

  • Digital Literacy

Baza podataka o digitalnoj pismenosti uključuje način kako stvoriti podcast, kampanju društvenih medija, multimedijalnu prezentaciju, ali i brojne druge digitalne projekte.

  • Kanopy

Gledajte uživo preko stotinu dokumentaraca koji istražuju inspirativne i zanimljive suvremene teme SAD-a.


Zbirci je moguće pristupiti isključivo s korisničkim imenom i zaporkom, koju  zainteresirani korisnici mogu zatražiti putem Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.ili Facebook stranice American Cornera Osijek.

Više informacija može se dobiti na broj telefona:American Corner GISKO 031/211-272

Izvor: Osijek Express