Kalendar događanja

Listopad 2020
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kulturni centar Osijek te poziva- provedi vrijeme kreativno

Puno naših građana redovito obilazi brojna kulturna i društvena događanja, ali je to trenutno – nemoguće. Ostaje nam u kulturnim sadržajima uživati iz udobnosti svog doma, koliko je to moguće, a lijepo je da je opcija puno – od streaminga kazališnih predstava i baleta, koncerata na radiju, virtualnih knjižnica i posjeta muzeju. Ako imate potrebu ne samo pratiti, već i stvarati umjetnost neka vam ovo vrijeme bude prilika. Kulturni centar Osijek poziva vas da vrijeme u izolaciji provedete kreativno i konstruktivno, a kako bi vas dodatno potaknuo na stvaranje, po završetku pandemije, izabrane radove nastale u izolaciji poseban će stručni tim pretvoriti u veliku izložbu i publikaciju kojom će zauvijek ostati zabilježena kreativnost naših građana i umjetnika, a neke od njih možda i otkupiti te trajno smjestiti u svojim prostorima u Trpimirovoj.

 

SKULPTURA

Izradite skulpturu, npr. tehnikom kaširanja. Papir, brašno i voda jednostavni su sastojci koje ćete pronaći u svom domu, a jednostavnu tehniku modeliranja sitnih komada papira natopljenih u ljepilo od vode i brašna lako je savladati. Tema i stil su u potpunosti na vama, a najbolje radove ćemo moći pogledati na posebnoj izložbi.

 

SLIKA

Napravite sliku tehnikom kolaža. Nešto lijepila, papira, tkanine, novina, boja … i u vašoj kuhinji, ili dnevnoj sobi nastati će djelo na koje ćete biti ponosni. Bili profesionalac, amater, ili nešto između, ova kreativna tehnika svakom daje priliku da zablista. Tema je slobodna, a ako uključite djecu, ili cijelu obitelj, možda vam sjećanja na vrijeme u izolaciji ostanu puno ugodnija nego što to očekujete!

 

CIKLUS FOTOGRAFIJA

Napravite ciklus fotografija. Mobitelom, ili fotoaparatom zabilježite 10 – 40 fotografija kroz svoj specifičan pogled na vrijeme koje ste proveli u izolaciji. Najbolje radove KC Osijek objediniti će u publikaciji i izložiti na izložbi. Pronađite svoj kadar i ispričajte priču iz nepoznatog kutka!

 

OSJEČKI BENDOVI!

Ne smijemo održavati koncerte, a niti probe, ali vas zato pozivamo- napišite i uglazbite pjesmu. Osijek je pun bendova, a ovo vrijeme posvetite novom stvaranju. KC Osijek nagraditi će najbolju pjesmu studijskim snimanjem i snimanjem spota po završetku pandemije.

 

KRATKA PRIČA

Napišite kratku priču. Crtice iz izolacije. Proširite svoj svijet u izolaciji puno dalje od hodnika, balkona, ili pogleda s prozora. Mašta vaše kratke priče može odvesti u nedogled, a KC Osijek će najbolje od vaših kratkih priča pretvoriti u posebnu publikaciju koja će vam ostati na ponos.

 

FREE-STYLE

Ako se ne vidiš niti u jednoj od predloženih kategorija, izrazi se na sebi svojstven način. Tvoj video, instalacija, performans ili nešto posve drugo dobrodošlo je iznenađenje u ovom projektu i najbolji dokaz da stvaranje ne mogu zaustaviti četiri zida!

 

Ovaj poziv je otvoren i amaterskim i profesionalnim umjetnicima. Zašto? Jer nas trenutno povezuju zajedničke okolnosti i jedna neočekivana situacija u kojoj smo se našli zajedno. Umjetnost obično povezuje umjetnike i publiku, u zajedničkom iskustvu, u proživljenom trenutku; ali u ovim okolnostima, postanimo svi stvaraoci i kada vrijeme to dopusti – postanimo svi zajedno i publika te uživajmo u zajedništvu koje danas osjećamo i nakon pandemije.

 

Kulturni centar Osijek prikupljati će vaše radove (ili fotografije i video snimke o vašim radovima) putem e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sve do kraja pandemije COVID-19. Možete nam se javiti i preko službene Facebook i Instagram stranice.

 

Provedimo izolaciju kreativno!

 

Izvor: https://www.osijek.hr/