Kalendar događanja

Studeni 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Mobilna aplikacija mKnjižnica

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek kontinuirano prilagođava svoje poslovanje, kako novim tehnologijama, tako i novim generacijama korisnika. U skladu s tim, od ponedjeljka, 07. prosinca 2020. godine, Knjižnica uvodi novu uslugu – mKnjižnica. Riječ je o aplikaciji za mobilne telefone s Android i iOS operacijskim sustavima, koja olakšava i pojednostavljuje komunikaciju korisnika s knjižnicom.

 

Uz pomoć ove aplikacije korisnici mogu pretraživati e-katalog Knjižnice, pregledati kalendar događanja, produžiti rok posudbe ili zatražiti pripremu literature. Aplikacija sadrži i druge elemente koji su ključni za korisnike, kao što su radno vrijeme Knjižnice, česta pitanja,  kontakti te poveznice na Facebook, Twitter, Instagram, Youtube kanal Knjižnice te posudbu e- knjiga.

 

Ona omogućava generiranje korisničkog broja u barkod koji se prikazuje na zaslonu pametnog telefona te ga korisnici daju na skeniranje djelatnicima posudbenih odjela tako da više ne moraju nositi fizičku člansku iskaznicu prilikom posudbe građe ili rada u čitaonicama.

 

Ovu su aplikaciju prvi razvili djelatnici koprivničke Knjižnice i čitaonice “Fran Galović”, a u suradnji s njima aplikaciju su prilagodili  i vlastitom poslovanju i potrebama korisnika.

 

Aplikacija mKnjižnica (GISKO knjiznica Osijek) može se instalirati putem Google Play-a:   ili Apple Store platforme čije su poveznice dostupne i na mrežnoj stranici Knjižnice https://www.gskos.unios.hr

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Knjižnici ili na broj telefona:

Aplikacija se i dalje razvija,  dodaju se nove funkcije  te  mole za strpljenje.

 

 

Izvor: GISKO