Kalendar događanja

Lipanj 2020
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Natječaj za ReArt zastavice!

Udruga REARTpoziva  sve mlade kreativce na oslikavanje vlastitih zastava na temu knjige „Gulliverova putovanja” irskog pisca Jonathana Swifta i dijela knjige „Put u Lilliput” koja čini temu ovogodišnjeg izdanja ReArt festivala.
Spomenuta priča otkriva pitanja izmišljenih država, putovanja, satire, iluzija i sveukupnih izmišljenih prostora unutar naše mašte, što temu čini „beskrajnom“ kada su u pitanju mašta i kreativnost.
Tko može sudjelovati?
 
Učenici osnovnih i srednjih škola, a mogu se prijaviti pojedinačni i grupni radovi. U grupnom radu mogu sudjelovati najviše 2 učenika.

Zašto?
 
Zanima nas kako djeca i mladi doživljavaju „Put u Lilliput”. Učenici kroz svoju maštu mogu vizualizirati određene ulomke iz knjige te ih naslikati u obliku zastavice. Najbolje radove nagradit ćemo likovnim poklon paketom te dodijeliti nagradu za najbolju zastavicu u kategoriji osnovne škole i nagradu za kategoriju srednje škole.

Uvjeti:
 
Zastavice je potrebno napraviti na tkanini u dimenzijama naznačenim niže u tekstu. Na zastavicu je potrebno uvrstiti i naslov: ReArt festival ili ReArt fest koji će biti dio oslikane zastavice. Zaprimljene radove izložit će na ReArt festivalu, koji će se ove godine održati 19., 20. i 21. lipnja 2020. u Osijeku.

Tema: „Put u Lilliput”

Tehnika: akrilna boja, masne pastele, kombinirana tehnika, reciklirani materijali itd.

Na zastavici mora pisati naslov: ReArt festival ili ReArt fest.

Dimenzije zastavice (može se koristiti stara i reciklirana tkanina): 50 x 40cm (+ gornji dio
zastave treba imati prazan prostor - pregib od 8cm)

Detaljne informacije o natječaju pročitajte ovdje.