Kalendar događanja

Studeni 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Otvorene prijave za 16. Erste Fragmente

Do 4. rujna 2020. godine otvorene su prijave za 16. po redu Fragmente, natječaj Erste banke namijenjen mladim umjetnicima, odnosno stvaranju prilika za razvoj mlade umjetnosti.

Umjetnička priča koju grade Erste fragmenti počinje čvrstom odlukom da se pruži konkretna financijska podrška razvoju umjetnosti. Bilo otkupom radova ili dodjelom stipendije studentima i studenticama likovnih akademija. Osim što umjetnici i umjetnice tako dobiju naknadu za svoj rad, ulaže se i u njihovu promociju organizacijom skupne izložbu u nekoj od renomiranih zagrebačkih galerija te približavanjem njihovih radova široj publici na društvenim mrežama.

U sklopu natječaja dodjeljuju se tri novčane nagrade i jedna nagrada u obliku stipendije:

  • Grand Prix – Novčana nagrada za najbolji rad po izboru stručnog žirija te organizacija samostalne izložbe.
  • Najbolja skulptura – Novčana nagrada za najbolju skulpturu po izboru stručnog žirija.
  • Godišnja stipendija – Dodjela jedne godišnje stipendije “Erste fragmenti” u iznosu od 1.000 kuna mjesečno.
  • Nagrada Facebook publike – Dodatna novčana nagrada koju osvaja otkupljeni umjetnički rad s najviše glasova na Facebook stranici Erste banke.

Ove godine, iznimno, natječaj je tematski vezan uz aktualnu situaciju te se svi sudionici Natječaja pozivaju predati djela koja su nedvojbeno povezana s aktualnim kontekstom i uklapaju se u temu: 2020 – kriza kao umjetnički poticaj i prilika za stvaranje boljeg društva.

Od 2019. godine, osim radova otkupljenih za Erste kolekciju, fragmentaši i fragmentašice izlažu i dodatni radovi ponuđeni svim posjetiteljima i posjetiteljicama na prodaju. Nadamo se da na taj način vježbaju procijeniti tržišnu vrijednost svoga rada i izoštravaju pregovaračke vještine koje će im sigurno dobro doći u budućnosti.

Više o Natječaju potražite na službenim stranicama Erste banke.

 

Izvor: Erste banke