Pop the Vote! – poziv za mlade umjetnike i kulturne djelatnike

 

 

 

Pod vodstvom Culture Action Europe i sufinanciran od strane Europskog parlamenta ovaj projekt poziva mlade umjetnike, studente umjetničkih smjerova i kulturne djelatnike u dobi od 18 do 30 godina da budu pokretači promjena u svojim zajednicama. Odabrani će imati priliku osmisliti i provesti javna događanja usmjerena građanima i podzastupljenim skupinama koristeći umjetnost i kulturu kao alate za povećanje političkog sudjelovanja.

 

Traže se “pokretači promjena”: umjetnici, studenti umjetničkih smjerova i/ili kulturni djelatnici u dobi od 18 do 30 godina. Prijavitelji će razvijati svoje umjetničke i aktivističke prakse istražujući inovativne načine angažiranja zajednice uz pomoć umjetnosti i kulture te u svrhu poticanja političke promjene.

 

Financiranje i podrška

Odabranima će biti pokriveni sljedeći troškovi:

 

Sedmodnevni tečaj obuke koji će se održati u Belgiji:

– put

 

– smještaj u Belgiji

 

– doručak, ručak i večera 7 dana

 

Kandidati će imati status volontera mreže Culture Action Europe (od veljače do lipnja 2023.) i primit će ukupno 1197 EUR za potporu provedbi svojih aktivnosti.

 

S dodatnim pitanjima oko prijave i poziva možete se obratiti i Savezu udruga Klubtura koji podržava projekt Pop the vote!

 

Javni poziv otvoren je do 15. listopada 2023. godine.

 

Više informacija o samom natječaju i uvjetima prijave možete pročitati ovdje


Izvor:  clubculture.org