Javni poziv za ilustratore i ilustratorice

Platforma Culture Hub Croatia objavila je javni poziv za kreativne ilustracije na temu "Budućnost obalnih gradova Mediterana i njihovih stanovnika". Natječaj je otvoren za ilustratore i ilustratorice iz RH.

 

Klimatske promjene nisu sutra nego danas, razina mora se podiže, polako, ali sigurno. Gradovi koji su prije bili poplavljeni turistima, sada su doslovno preplavljeni, a napuštaju ih čak i njihovi stanovnici...


Jesmo li civilizacijski spremni na potencijalne katastrofe klimatskih promjena? Možemo li se prilagoditi i spasiti obalne gradove ili će se oni zauvijek izgubiti u moru? Kako će izgledati svakodnevni život? Možemo li zamisliti mapu svijeta bez destinacija poput Splita, Venecije, Barcelone? Bez kulture obalnih gradova, njihove baštine, turističkih oaza? Je li turizam opcija u svijetu klimatskih promjena? Što će biti s domaćim stanovništvom Mediterana?

 

Od ilustratora i ilutratorica se traži da osmisle ilustraciju i pošalju je putem Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz naslov rada, kratki opis i kratku biografiju (max. dvije kartice teksta) s naznakom "poziv za ilustratore".

Najbolje ilustracije će biti nagrađene s 1.000 kn. Radovi i njihovi_e autori_ice bit će promovirani na lokalnom i međunarodnom nivou. Svaki_ka autor_ica ima pravo poslati samo jedno rješenje. Poželjno je da dimenzije rada budu formata A3 (pdf i jpg).


Javni poziv dio je projekta Playful Futures - Znanstvenofantastična online LARP etnografija za mediteranske obalne zajednice, a koji se provodi od rujna 2022. do svibnja 2023. godine i na kojem je CHC partner uz Edgeryders OÜ i Tehno-antropološki laboratorij (TANTLab) - Sveučilište u AAlborgu.


Rok za prijavu je 17.studenog.

 

Izvor: kulturpunkt.hr