Milenijsko natjecanje za učenike i studente

 U Osijeku uskoro započinje 4. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije, a organizatori na čelu s voditeljicom natjecanja prof. dr. sc. Josipom Mijoč pozivaju sve zainteresirane da se prijave.

 

Milenijsko natjecanje (Millennial competition) i ove će se godine održati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku od 30. studenog do 2. prosinca 2022. godine. Natjecanje je međunarodnog karaktera, a službeni jezici su hrvatski i engleski. Natjecanje je organizirano u tri kategorije ovisno o uzrastu natjecatelja te je tako namijenjeno osnovnoškolskom, srednjoškolskom te visokoškolskom uzrastu.

 

Cilj Milenijskog natjecanja je potaknuti mlade na sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima korisnima za razvitak vještina, kritičkog razmišljanja, kreativnosti i unapređivanje stečenih znanja. 

 

Tim se sastoji od najviše tri učenika, a svaki tim mora imati svoga mentora s kojim će se usmjeriti na jednu od predloženih tema natjecanja, to su: glagoljica, mitologija, Put svile i vodik. 

 

Rok za prijavu timova osnovnih i srednjih škola je 31. listopada 2022., a za studente 07. studenog 2022. nakon čega se predaja idejnog rješenja svih timova očekuje do 20. studenog 2022. godine.

 

Ovim se putem pozivaju svi zainteresirani nastavnici, učenici i studenti na prijavu na natjecanje.  

 

Prošlogodišnja idejna rješenja dostupna su u knjizi pod nazivom 3. Milenijska rješenja, a više informacija o samom natjecanju, možete pronaći ovdje te na mrežnoj stranici milenijsko.efos.hr.