Natječaji za mlade umjetnice i umjetnike

Erste banka i Urbanka otvaraju natječaj devetnaestih "Erste fragmenata" za mlade umjetnike i umjetnice, koji i ove godine uključuje izlaganje, Grand Prix, nagradu publike, otkup i stipendiju.

 

Ako ste mladi umjetnik ili umjetnica, Erste fragmenti 19 vaša su prilika da zakoračite u svoju budućnost.

 

U natječaju koji organiziraju Erste banka i Urbanka, otkupljuju se vaši radovi i dodjeljuje jednogodišnja stipendija. No, bit ćete podržani i nakon natječaja organizacijom skupne izložbe, promocijom na kanalima Erste banke i Urbanke i organizacijom dodatne samostalne izložbe za dobitnika ili dobitnicu Grand Prixa.

 

A neki će se od vaših radova možda „pridružiti“ mnogim radovima prošlih „fragmentaša“, koji danas krase više od 130 lokacija diljem Hrvatske, uglavnom poslovnica i ureda Erste banke.

 

Takva vidljivost za mlade umjetnike posebno je važna danas kad je za sliku ili rad dovoljno nekoliko ključnih riječi upućenih nekom od AI alata i kad algoritamski generirana umjetnost sve više dominira virtualnim prostorom i našom svakodnevicom.

Organizatore ovog natječaja ipak zanima vaša mlada, kreativna i ljudska inteligencija jer je poznato da AI može samo oponašati, možda joj služiti kao vjerni sluga, ali ne i zamijeniti je.

 

Erste fragmenti su više od natječaja

 

Fragmenti su sad već duga i bogata povijest – vremenski portal kroz koji ljubitelji umjetnosti mogu zaviriti u posljednjih gotovo dva desetljeća uvijek mlade umjetničke kreativnosti i imaginacije. No, svaki novi Fragmenti su i vrata u aktualna umjetnička kretanja, prikaz najboljeg što mlada hrvatska umjetnost trenutačno nudi.

Natječaj je otvoren do 1. kolovoza, a izložba otkupljenih radova trajat će od 5. do 13. listopada u zagrebačkoj Laubi, kući za ljude i umjetnost.

Prijavite se i vjerujte u sebe – iskustvo je pokazalo da znamo prepoznati umjetnike i umjetnice pred kojima je sjajna budućnost.

 

Detalje o natječaju potražite na  OVDJE.

 

 

Izvor: Erste Bank