Kalendar događanja

Srpanj 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Otvorene prijave, najbolja srednjoškolska ideja osvaja 10.000 kn

Srednjoškolci, pozor! Ideja godine, natjecanje koje traži najbolju poslovnu ideju, devetu godinu otvorilo je prijave. Kao i do sada traže se kreativna, inovativna i hrabra tehnološka rješenja i ideje. Najbolji tim ili pojedinca nagrađujemo sa 10.000,00 kn bruto. Otkrijte kako se prijaviti!

 

Ideja godine natjecanje je za srednjoškolce koji žele poduzeti svoj prvi poduzetnički korak. Za razliku od školskih natjecanja na koja ste naviknuti,  ovo ne traži da  pokažete znanje u školskom gradivu. Želi se čuti vaš poslovni plan, a u njemu se traži inovativnost, kreativnost, ali i dobre prezentacijske vještine.

 

Pri tome, morate koristiti internet ili neku od novih tehnologija, primjerice umjetnu inteligenciju, internet stvari (IoT), digitalno proširena stvarnost (AR), robote, blockchain, virtualnu stvarnost, bespilotne letjelice, 3D ispis ili nešto sasvim drugo. Želi se čuti kako nove tehnologije planirate koristiti kako biste riješili neki od problema koji muče vas, vašu okolinu ili cijelo društvo. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje.

 

Rane prijave traju do 26. ožujka

Prijaviti se možete odmah, a do 26. ožujka traju rane prijave. Svi koji do tada pošalju svoje prijave, dobit će recenziju stručnog žirija i mogućnost da svoju prijavu poprave. Krajnji rok za prijavu na natjecanje je 18. travanj. Finaliste proglašavamo 23. travnja.

Prijaviti se možete sami ili u timu od najviše troje ljudi. Ako se prijave timovi s više od tri člana, njihove prijave nećemo uzeti u obzir. Pri razradi svoje ideje možete tražiti pomoć profesora/ice, no onda ih morate navesti kao mentora/icu.

 

 

Kako se prijaviti?

Prijaviti se možete tako da pošaljete svoj poslovni plan na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Poslovni plan koji morate ispuniti možete skinuti ovdje.

 

Ako nikada prije niste čuli za poslovni plan, ne brinite. U dokumentu kojeg ste preuzeli objašnjena je svaka točka i detaljno navodimo što se od vas traži. Ukratko, morat ćete razraditi pet osnovnih točaka: poslovna ideja, tržište prodaje, marketinške aktivnosti, financijski podaci, društveno odgovorno poslovanje.

Plan ne smije biti manji od četiri stranice, ali po mogućnosti ne duži od 15-ak strana. Ako je duži, nećete gubiti bodove. Cijeni se svaki dodatni prikaz rada, kroz video formu, prezentaciju ili neki drugi originalni oblik.

 

Sve ostale informacije (o pripremama za finale, važnim datumima, prijašnjim pobjednicima...) potražite OVDJE.


Izvor: srednja.hr