Početak rujna u znaku prijava za SALTO Awards 2022 - nagrade za inspirativne i kvalitetne projekte u području mladih!

SALTO Awards 2022 je u potrazi za uspješnim i inspirativnim projektima u području mladih koje će nagraditi novčanom nagradom, posebnim prostorom u zbirci vodećih projekata Flagship Project Collection i promotivnim videom o projektu putem SALTO komunikacijskih kanala.

 

Traže se projekti iz zemalja uključenih u program Erasmus+ i/ili Europske snage solidarnosti čije će glavne projektne aktivnosti završiti do kraja listopada ove godine, a rezultati su konkretni, dugotrajni i održivi te utječu na veći broj ljudi od samih sudionika projekata.

 

Nagrade se dodjeljuju u pet kategorija:

  • Digitalna transformacija;
  • Uključivanje i raznolikost;
  • Medijska i informacijska pismenost;
  • Solidarnost i volontiranje;
  • Sudjelovanje mladih.

Dodatni bodovi se dijele za teme kao što su održivost i zaštita okoliša, uključivost, solidarnost, digitalna transformacija, kao i za učinke projekta koji su uspješno dosegli ciljanu publiku zahvaljujući izvrsnoj diseminaciji.

 

Tko može prijaviti projekt?

Projekt mogu prijaviti članovi i sudionici projektnog tima (pojedinci koji su bili dio ili vodili relevantne projekte), nacionalne agencije, javne institucije i dionici (npr. lokalne općine, centri za mlade, škole itd.), donositelji odluka koji su proveli, financirali ili omogućili projekt ili njegove procese te organizacije, pokreti i skupine koje su vodile projekte o relevantnim temama.

 

Prošle 2021. godine su čak dva hrvatska projekta (IN EDU i #bezfiltera) ušla u uži izbor izuzetnih projekata za mlade Salto Awards 2021., i to u kategorijama medijske i informacijske pismenosti te sudjelovanja mladih.

 

Prijave su otvorene do 30. rujna, a više informacija možete pronaći na službenoj internetskoj stranici SALTO Awards 2022., a možete preuzeti i službeni letak Salto Awards 2022.

 

Za pitanja u vezi s postupkom prijave, obratite se SALTO voditelju projekta koji koordinira dodjelu nagrada na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Izvor: Agencija za mobilnost i programe EU