Kalendar događanja

Studeni 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Online edukacija – Mladi za dostojanstvo i ljudska prava

Zbog novonastale epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj trenutno su otvorene prijave za online edukaciju “Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska (SSMH).

 

SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 140 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

Više o SSMH možete pročitati ovdje.

 

U neizvjesnim tjednima koji nam slijede zbog pandemije COVID-19, SSMH omogućuje mladima od 18 do 30 godina diljem Hrvatske besplatno sudjelovanje na ciklusu online edukacija kako bi vrijeme pred sobom ispunili što kvalitetnije i za osobni rast.

 

Navedena edukacija prvi je korak ka pridruživanju Svjetskom savezu mladih, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se preko službenog obrasca na poveznici ili preko stranice. Prijave traju do petka 5. travnja 2020.

 

Mladi će imati priliku čitati tekstove Viktora Frankla, C.S. Lewisa, Karola Wojtyle, Jacquesa Maritaina, Vaclava Havela, Nelsona Mandele, Mahatme Gandhija i drugih.

 

Polaznici će uz dobivene tekstove pisati eseje i uz vodstvo mentora raspravljati u online grupama o temama kao što su: sloboda, ljudska prava i dostojanstvo, solidarnost, kultura i brojnim drugima. Online edukacije održavat će se 1 tjedno, a ukupno će biti 7 susreta nakon kojih slijedi certifikacija i službena potvrda o sudjelovanju.

 

Sudionici će dobiti mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegovog dostojanstva, kvalitetan uvid u svijet ljudskih prava, savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u Ujedinjenim Narodima, a imat će i priliku za stažiranje u New Yorku ili Bruxellesu te sudjelovanje i organizaciju domaćih i međunarodnih konferencija.

 

Za više informacija o navedenoj edukaciji možete naći i na društvenim mrežama: Facebook i Instagram.

 

 

Izvor: Svjetski savez mladih Hrvatska