Sajam obrazovanja i mogućnosti

Osječko-baranjska županija  dana 16. i 17. svibnja 2024. od 9:00-12:00 sati organizira  Sajam obrazovanja i mogućnosti  (sa svečanim otvorenjem u 10:00 sati) u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, Gospodarska zona 10, Osijek.

Ovo je prilika za sve osnovnoškolce i srednjoškolce da se upoznaju sa školama  i fakultetima koje im se nude.

 

 

Sajam mogućnosti - izbor budućnosti (16.5.2024. od 9:00 do 12:00)

 

Sajam je namijenjen svim učenicima završnih razreda srednje škole s ciljem predstavljanja brojnih fakulteta, tvrtki i ostalih dionika koji mogu usmjeriti mlade u odabiru budućeg obrazovanja ili odlaska na tržište rada.

 

 

Sajam obrazovanja (17.5.2024. od 9:00 do 12:00)

 

Sajam je namijenjen svim učenicima završnih razreda osnovnih škola s ciljem predstavljanja svih srednjih škola na području Osječko-baranjske županije i ostalih dionika koji mogu usmjeriti mlade u odabiru budućeg zanimanja.

 

 

Prvog dana na „Sajam mogućnosti – putokaz budućnosti“ u Gospodarski centar OBŽ doći će maturanti iz svih škola Osječko-baranjske županije, njih oko 2.500. Predstavit će se Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera Osijek sa svim svojim sastavnicama, kao i veleučilišta iz Vukovara, Virovitice i Požege za programe kojih nema u OBŽ kako bi maturanti dobili širu sliku i mogli se upisati na zanimanja koja ih zanimaju.

 

 

 

Bit će tu i Hrvatski zavod za zapošljavanje i njihov CISOK, kao centar za usmjeravanje maturanata i učenika osmih razreda, zatim Nastavni zavod za javno zdravstvo OBŽ koji će učenicima govoriti o mentalnom zdravlju, zdravoj prehrani i svemu što mladog čovjeka treba zanimati i o čemu treba promišljati, a predstavit će se i udruge mladih.

 

 

 

 

Izvor: OBŽ