Kalendar događanja

Listopad 2020
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Uskoro nacionalni hackathon VersusVirus!

Kriza prozrokovana koronavirusom potaknula je organizaciju hackathona pod nazivom VersusVirus. Namijenjen je razmjeni i brzom razvoju ideja za hitno potrebna rješenja, kao i za izgradnju otpornosti nakon pandemije i obnavljanje gospodarstva i zajednice, a teme na koje sudionici mogu ponuditi rješenja su: odgovor na pandemiju koronavirusa, okoliš i klima, edukacija, zdravlje, mediji i zabava, ekonomija i gospodarstvo te umjetnost i kreativnost. 

Hackathon kreće 17. travnja prijavom sudionika, podjelom u timove i razradom ideja. Tijekom iduća dva dana, 18. i 19. travnja, timovi će razrađivati ideje uz vodstvo mentora. U nedjelju navečer predstavljat će svoje završno rješenje u pitch formatu pred žirijem koji će na koncu proglasiti pobjednike. Pobjednike očekuje mentorska podrška i u daljnjem razvoju ideja. 

VersusVirus odvijat će se preko online alata kao što su Slack i Zoom. 

 

– Prijaviti se mogu svi zainteresirani – od pojedinaca do predstavnika vlasti, studenti, tvrtke, znanstvenici, radnici, avanturisti, zaposleni, nezaposleni, aktivisti, institucije i svi koji još ni ne znaju da u glavama imaju potencijalno rješenje. – poručuju organizatori.

Prijave se zaprimaju na službenoj stranici do 17. travnja u 12 sati

 

– Inicijativa za VersusVirus Hackathon nastala je kao dobrovoljno partnerstvo različitih tipova organizacija i individualaca radi zajedničkog rješavanja izazova vezanih uz pandemiju koronavirusa, ali i sve buduće krize. Ovim partnerstvom okupile su se organizacije koje sudjeluju u dijalogu, odlučivanju i provedbi odgovora koje će sudionici ponuditi, kako bi svima bilo bolje. – dodaju organizatori.

A organizatori su: Impact Hub Zagreb, Tehnološki Park Varaždin, Zelena energetska zadruga, Terra Hub, EIT Climate KIC, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Lean Startup Croatia, Riječka razvojna agencija Porin, Ivy Digital, Mohacho, Enfinita.

Također su naglasili:

– Sada ia mamo priliku za ponovno razmišljanje o onome što se događa sljedeće, što će se dogoditi nakon prolaska krize COVID-19, imamo jedinstvenu priliku za ponovno započinjanje i ponovno stvaranje naše zajedničke budućnosti, budućnosti kakvu želimo. Vrijeme je za akciju!
 
Izvor: studentski