Kalendar događanja

Studeni 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Održan trening INFO ZUM

 

Bila je ovo odlična prilika za učenje o svemu što je važno za djelovanje udruge koja okuplja ali i se i obraća mladima, druženje sa predstavnicima drugih udruga i naravno, prilika za razmjenu iskustava, rješenja te moguće umrežavanje i suradnju.
 
Na treningu su sudjelovali voditelji i članovi te volonteri iz udruga: Mirovna grupa mladih Dunav iz Vukovara, Studio B iz Bodovaljaca,  OPPIDUM iz Požege, Kutjevačka udruga mladih iz Kutjeva, Karašicka republika iz Belišća te KrEdA iz Suhopolja.

Trening je trajao tri dana, od 30. rujna do  2. listopada 2020. godine, u prostoru Regionalnog info-centra za mlade i sadržavao opće informacije o području rada s mladima, trenutnom društvenom kontekstu za organizirani rad s mladima, informiranju mladih, motivaciji i uključivanju mladih te informacija o mogućnostima koje im se pružaju kroz javne pozive i natječaje za financiranje udruga i inicijativa u području mladih. Sudionici su bili smješteni u Osijeku te su imali priliku i za međusobno umrežavanje i u vrijeme nakon treninga. 

Donoseći im aktualne i korisne informacija i predstavljajući vlastita iskustva, kroz neformalne metode iskustvenog učenja željeli smo doprinijeti i  motivaciji ovih mladih za daljnji radi i međusobnom umrežavanju.

Trening je vodila Irena Mikulić, voditeljica programa obrazovanja PRONI Centra za socijalno podučavanje i certificirana trenerica ERYICA-e (Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih).

Nakon završenog treninga, koji se ipak razlikovao od prethodnih sličnih (rad pod maskama, distanca među sudionicima...) povratne informacije sudionika su bilo iznimno pozitivne. Većina je istaknula da su dobili dosta novih informacija, ono što su prethodno znali su lakše povezali s kontekstom u kojem djeluju a posebno su zadovoljni jer su čuli vrijedna iskustva svojih kolega koja će moći iskoristiti u svakodnevnom radu, međusobno se sprijateljili i povezali te razgovarali i o mogućoj budućoj suradnji.

Trening INFO ZUM dio je aktivnosti Regionalnog info-centra za mlade Osijek financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.