Kalendar događanja

Listopad 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Poslijediplomski studij na Sveučilištu HarvardHrvatska akademija znanosti i umjetnosti kao institucija ovlaštena za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz Fonda „Zlatko i Joyce Baloković Scholarship Fund“ za poslijediplomski studij na Sveučilištu Harvard objavljuje

mogućnost prijavljivanja za stipendiju, prema odluci osnivača Stipendijalnog fonda Zlatko i Joyce Baloković, studentima iz Republike Hrvatske u akademskoj godini 2021./2022. u bilo kojoj školi ili odjelu Sveučilišta Harvard.


Nakon prijedloga Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, nadležno tijelo Sveučilišta Harvard potvrđuje kandidate, dopušta upis i određuje visinu stipendije.

Postupak upisa na Sveučilište Harvard obavlja sam kandidat.Pozivaju se zainteresirani kandidati da podnesu molbu Upravi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Molba mora sadržavati sljedeće dokumente:

 • potvrdu (dokaz) o prijavi za upis na Sveučilište Harvard u akademskoj godini 2021./2022. (ime škole i programa na koji se kandidat/kinja prijavio/la);
 • životopis;
 • diplomu o završenome visokoškolskom studiju. Iznimno će se uzeti u obzir kandidati koji su u mogućnosti dostaviti dokaz da će diplomski studij završiti do lipnja 2021. godine;
 • preporuke dvaju sveučilišnih profesora;
 • motivacijsko pismo;
 • potvrdu o znanju engleskoga jezika (TOEFL, IELTS ili dr.).

  Ako je kandidat već upisan na Sveučilište Harvard (traži stipendiju za drugu godinu školovanja), molimo da priloži dokaz o završenoj prvoj godini studija. Za dodjelu stipendije mogu se javiti i kandidati koji su već upisani na Sveučilište Harvard, ali su odgodili početak studiranja za godinu dana.


  Svi dokumenti, osim preporuka koje mogu biti i na engleskome jeziku, dostavljaju se na hrvatskome jeziku na adresu: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Trg N. Š. Zrinskog 11, Zagreb, u papirnatome obliku i u elektroničkome obliku na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Jedino se preporuke mogu dostaviti na engleskome ili hrvatskome jeziku.


  Natječaj je otvoren do 19. veljače 2021. godine.


  Dodatne informacije mogu se dobiti e-mailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


  Photo by Aubrey Odom on Unsplash

   

  Izvor: Ministarstvo znanosti i obrazovanja