Kalendar događanja

Studeni 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Studentima u idućoj godini osiguran besplatan prijevoz vlakovima HŽ-a

Od 1. siječnja studenti s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije moći će besplatno putovati u mjesto školovanja, bilo s pojedinačnim ili mjesečnim kartama.
 
Ivan Anušić i predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić potpisali su 22. prosinca ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije. Umjesto da plaćaju 25% mjesečne cijene karte kao što je bio slučaj prošle godine, od 1. siječnja 2021. godine moći će putovati potpuno besplatno.
 
Cijena prijevoza vlakom i za studente koji kupuju mjesečnu kartu i one koji kupuju pojedinačnu kartu bit će potpuno besplatna od 1. siječnja 2021. godine jer Županija u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom u potpunosti financira kartu. Za tu namjenu u županijskom proračunu smo osigurali 300.000,00 kuna, a tijekom ove godine Upravni odjel za gospodarstvo izdao je ukupno 318 potvrda studentima za sufinanciranje prijevoza vlakom, od toga 59 potvrda za mjesečne karte i 259 potvrda za pojedinačne karate. Nadam se da ću i ova mjera, uz ostale  županijske mjere koje imamo, poput besplatne školske kuhinje za učenike osnovnih škola, putničke karte za srednjoškolce i stipendije, olakšati njihovo studiranje, a isto tako se nadam da će po završetku studija implementirati svoja znanja i kreirati bolju i kvalitetniju budućnost hrvatskog istoka i Osječko-baranjske županije. – rekao je župan Anušić, stoji u priopćenju HŽ-a.
Studenti koji su već izvadili potvrdu za tekuću akademsku godinu moći će s postojećom pametnom karticom na blagajnama HŽPP-a izvaditi novi profil s kojim će imati besplatan prijevoz cijelu godinu. 
– Ostali zainteresirani mogu se javiti Upravnom odjelu za gospodarstvo, a procedura je zaista jednostavna i može se realizirati mailom. Potrebno je samo poslati potvrdu o prebivalištu (preslika osobne iskaznice) i potvrdu da su redovni studenti. – objasnila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ-a Ivana Katavić Milardović.
Mjesečne karte dostupne su na  blagajnama kolodvora Osijek, Bizovac, Našice, Beli Manastir i Strizivojna/Vrpolje, a pojedinačne karte na blagajnama svih kolodvora. Više informacija pronađite na poveznici.