Kalendar događanja

Listopad 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Studiraj u Mađarskoj

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s mađarskom zakladom Tempus Public Foundation, pozivaju na podnošenje prijava na natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2021./2022.

 

Prijave su otvorene za sljedeće vrste stipendija:

 

Stipendije za semestralni/djelomičan studij

 

Razdoblje mobilnosti traje od 3 do 10 mjeseci. Stipendije su namijenjene studentima preddiplomskog, diplomskog i doktorskog studija, upisanima na visoka učilišta u RH. Kandidati moraju imati završen minimalno jedan semestar na svome matičnome visokom učilištu. Prednost imaju studenti mađarskoga jezika i književnosti.

Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskome jeziku osim za područje umjetnosti gdje su mogući programi i na engleskome jeziku.

 

Stipendije za kratki i dugi istraživački boravak

 

Razdoblje mobilnosti traje od 3 dana do 10 mjeseci. Ove stipendije se dijele na:

a) kratki istraživački boravak u trajanju od 3 do 29 dana

Stipendije za poslijediplomski studij i istraživanje namijenjen je studentima koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te za doktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj. Postdoktorski studij i istraživanje namijenjen je za kandidate koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti te žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

 

b) dugi istraživački boravak u trajanju od 1 do 10 mjeseci

 

Stipendije mogu dobiti studenti koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te postdoktorandi koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

 

Stipendije za cjelokupni doktorski studij

 

Razdoblje mobilnosti je do 36 mjeseci. Stipendije su namijenjene kandidatima koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, a dodjeljuju se samo za studijske programe na mađarskome jeziku osim za područje umjetnosti gdje su mogući programi i na engleskome jeziku.

 

Stipendije za ljetne tečajeve mađarskoga jezika i kulture

 

Razdoblje mobilnosti je 2 ili 4 tjedna (ovisno o odabranome tečaju). Stipendije za ljetne tečajeve pokrivaju trošak tečaja, smještaja i prehrane. Prednost imaju studenti mađarskoga jezika i književnosti.

 

Agencija za mobilnost i programe EU-a snosit će troškove putovanja na mobilnost stipendistima koje Agencija i Ministarstvo zajednički predlože mađarskoj strani za stipendiju.

 

Svi zainteresirani kandidati moraju izvršiti on-line prijavu na mrežnim stranicama mađarske zaklade Tempus Public Foundation do:

 

1) 25. veljače 2021. do 23.00 sata za semestralni/djelomičan studij, cjelokupan studij i istraživački boravak

2) 11. ožujka 2021. do 23.00 sata za ljetne tečajeve

 Više informacija o natječaju možete pročitati ovdje.