Kalendar događanja

Srpanj 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

MENTORSTVO MEĐU ŽENAMA: Treba vam potpora u karijeri?

Večernji list i časopis Zaposlena započeli su najopsežniji projekt mentorstva među ženama. Cilj je podići svijest žena o važnosti ženskoga mentoriranja, te ohrabriti jednu i drugu stranu da izvuku najbolje iz mentorstva.

 

Mentorstvo predstavlja temeljni oblik ljudskog razvoja gdje jedna osoba ulaže vrijeme, energiju, osobno iskustvo i kompetencije pomažući rast i razvoj sposobnosti druge, stoga je ovaj projekt pokrenut s ciljem podizanja svijesti žena o važnosti mentoriranja te kako bi im se omogućio profesionalni razvoj i napredovanje.
 
U prethodne dvije godine, u ovom je projektu sudjelovalo 30 mentorica koje su svojim dugogodišnjim iskustvom i bogatim znanjem pomogle jednako toliko mladih poslovnih žena da ostvare svoje ciljeve brže i kvalitetnije.
 
Ako ste mlada žena na početku karijere ili na poslovnoj prekretnici, prijavite se putem obrasca na kraju ovog članka u periodu od 1. do 14. veljače 2021. godine do 23:59 sati.
 
Odabrane kandidatkinje spojit će se u mentorske parove, a ti će se parovi nalaziti prema svojoj dinamici sljedećih pola godine te će jednom mjesečno razmjenjivati iskustva i nuditi smjernice. Važnost mentorstva u poslovnom svijetu Stručnjaci će se složiti da za uspješnu karijeru treba imati adekvatno obrazovanje, ali i iskusnog mentora koji će vas uvesti u posao i usmjeriti na pravi put.
 
Dobar mentor će vam pomoći kvalitetnije obavljati trenutni posao te pratiti i usmjeravati vaš profesionalni razvoj, a može odigrati i ključnu ulogu u vašem unaprjeđenju. Imati mentora jedan je od načina kako ostvariti sve što želite postići, što je moguće brže, lakše i uz manje pogrešaka.
 
Projekt „Mentorstvo među ženama“ omogućit će vam da iz prve ruke od uspješnih poslovnih žena dobijete jasne, konkretne, praktične i provedive savjete kako upravljati sobom i svojim timom, kako postaviti prioritete, kako uspješno delegirati te kako dobivati samopouzdanje i fokusirati se na bitno.
 
Ženama je ponekad teže u poslovnom svijetu jer najčešće same sebi postavljaju najviše standarde i stvaraju osjećaj da se trebaju posebno dokazati, zbog čega je posebno važno upravo žensko mentorstvo kako bismo u perspektivi ženske mentorice shvatili da žena može i treba biti žena, da je kao takva dovoljno dobra i da posjeduje sve resurse da ostvari uspjeh koji želi.
 
Mentorstvo znači da imate nekoga tko s vama dijeli slične vrijednosti i spreman je odvojiti vrijeme i energiju da bi skupa s vama kreirao vašu strategiju uspjeha.
 
Netko tko je voljan dijeliti svoje znanje i iskustvo kako biste vi mogli izabrati ono što vam od ponuđenog koristi u stvaranju svoje priče. A upravo su vam to voljne ponuditi ovogodišnje mentorice:
 
Andreja Tonč – vlasnica i direktorica tvrtke ADD Tim
Mirjana Zubak – pročelnica Ureda grada Zagreba za programe i projekte EU
Selma Čmelik – vlasnica i direktorica tvrtke Zona plus
Marija Kalinić – vlasnica i direktorica tvrtke EPPUR SI MUOVE Danela Žagar – brand menadžerica Intimine
Nina Išek Međugorac – direktorica u agenciji Media val
Sanela Rasinec – vlasnica i direktorica tvrtke Raverus
Vedrana Čulo Gusić – direktorica Ureda za razvoj uslužnog modela i prodajnog osoblja HPB-a
Ana Šimunović – komunikacijska savjetnica i edukatorica te autorica metode Konverzacijska agilnost
Iva Ančić – rukovoditeljica odjela za brend i marketinške komunikacije A1 Hrvatske
Anđela Šutija – vlasnica i direktorica tvrtke Ano
Marica Dusper – članica uprave Zagrebačkog holdinga
Vanja Keindl – vlasnica te direktorica Verba centra
Synthia Dodig – savjetnica za trgovinu pri kanadskom veleposlanstvu u Hrvatskoj
Mirjana Čagalj – potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore za graditeljstvo, promet i veze
 
 
Prijavite se putem obrasca OVDJE napišite zašto baš vi zaslužujete sudjelovati u ovom projektu.