Kalendar događanja

Listopad 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Savjetovanje o radničkim pravima

Tražiš posao i nadaš se da ćeš uskoro zasnovati radni odnos? Želiš znati što te smiju pitati na razgovoru za posao i što bi ti njih trebao_la pitati ili tražiti prije nego što potpišeš ugovor?
 
Zaposlen_a si na određeno vrijeme ili na nekom još čudnijem obliku ugovora i zanima te kakva točno radnička prava imaš? Smije li ti poslodavac uskratiti neko pravo koje daje kolegama koji su zaposleni za stalno?
 
Borba za svoja radnička prava započinje informiranjem o pravima koja nam jamči zakon, kao i načinima kako ih možemo ostvariti ili još poboljšati u praksi.
• Što su radnička prava i kako ih ostvariti?
• Kakve povrede prava se događaju u praksi?
• Kakva prava imaju zaposleni na određeno vrijeme?
• Kako spriječiti nepravedna ponašanja od strane poslodavca?
• Kako zauzeti pravilni stav u zaštiti svojih prava kada tražite svoj prvi (pravi) posao?
• Što radnici mogu poduzeti da poboljšaju radnička prava u svojoj radnoj sredini?
 
U glavi ti se vrte pitanja o ovim temama, a ne znaš kome ih postaviti?
 
O ovim temama govorit će i na pitanja sudionika odgovarati:
• Nediljka Buklijaš, stručna suradnica za edukaciju i mlade (SSSH)
• Ksenija Bešlić, pravna povjerenica u Teritorijalnom uredu SSSH u Osijeku
 
Savjetovanje Što trebaš znati o radničkim pravima? organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) preko aplikacije ZOOM. Prijavi se na savjetovanje o radničkim pravima preko sljedećeg linka: https://forms.gle/GHb4jFMEW1RXndPf8
 
Savjetovanje se održava u okviru projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj savjetovanja isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.
 
Savjetovanje je namijenjeno mladim radnicima i radnicama, studentima i studenticama, onima koji tek traže posao, zaposlenima na određeno vrijeme ili putem drugih neobičnih oblika ugovora, kao i svima koji žele saznati više o svojim radničkim pravima i kako se izboriti za bolja prava i uvjete rada.
 
Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti ZOOM savjetovanju, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja.