Kalendar događanja

Siječanj 2022
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

I II. gimnazija ugostila 7. sat

Nastavlja se naš zajednički rad sa srednjim školama iz Osijeka na unaprjeđenju provedbe izvannastavnih sadržaja. Ovaj put online nas je ugostila II. gimnazija, a rasprava je provedena na temu izvannnastavnih aktivnosti u području kvalitetnog učenja.

 

Svi sudionici su nam se priključili online, putem aplikacije ZOOM, a unatoč ovom drugačijem modelu rada učenici su bili motivirani i otvoreno su komentirali svoj doživljaj života u školi te smo u grupnim radovima dobili zanimljive prijedloge vezano za mogućnost da se i oni daju doprinos planiranju i provedbi novih izvannastavnih aktivnosti.

 

Kako bi nam predstavili aktivnosti koje iz područja neformalnog učenja provode u svojim organizacijama, pridružili su nam se i predstavnici Udruge za mlade - BREZA, Ivana Šibalić, D Kolektiva, Nikica Torbica i predsjednica i ESN-a (Erasmus Student Networka) iz Osijeka, Dorotea Horvat i nekoliko članica udruge.

 

Tako su učenici i predstavnici škole mogli saznati više o projektima koje udruge provode, mogućnostima volontiranja u udrugama te mogućnostima da se njihove aktivnosti iskoriste kao resurs za dodatno obogaćivanje procesa učenja u školi.

 

U praktičnim zadacima koji su slijedili u drugom dijelu radionice, učenici su bili iznimno kreativni te su nam dali vrlo vrijedne povratne informacije o interesima učenika i motivaciji da zajednički prirede neke nove aktivnosti u školi. Predstavili su nam mogućnost provedbe nove izvannastavne aktivnosti koja bi uključivala učenje o stranim kulturama, običajima i načinu života, učenje o demokraciji na neformalan i zanimljiv način, koristeći suradničke odnose sa udrugama koje se bave podrškom aktivnom sudjelovanju mladih te na kraju mogućnost da se kroz prijedlog Sajma digitalnog obrazovanja promoviraju mogućnost korištenja novih digitalnih tehnologija za poučavanje.

 

Na kraju je zaključeno da su svi prijedlozi vrlo konkretni i dobro razrađeni te bi bilo dobro da se dodatno pripreme kao bi zaista i bili dio ponude izvannastavnih sadržaja u ovoj školi.

 

Projekt 7. sat financira Europska unija kroz program ERASMUS+.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is logosbeneficaireserasmusleft_hr-1024x225.jpg