Kalendar događanja

Ožujak 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kako mladi Osijeka vide svoj grad?

Info-centar za mlade Osijek pitao je mlade kako oni vide grad Osijek? Može li Osijek biti više po mjeri mladih? Što je u njemu dobro, što bi moglo biti bolje? Što treba popraviti a što pohvaliti? 

Pozvali smo ih da uslikaju  mjesta i situacije u svom gradu i uz dvije rečenice objasne što je to što treba unaprijediti odnosno što žele pohvaliti ili istaknuti.


U sklopu Poziva pristiglo nam je 7 pojedinačnih fotografija  te jedan video uradak mladih koji su njima iskazali što misle o pojedinim objektima i situacijama u Gradu Osijeku. Mladi su putem fotografija imali priliku postaviti pitanje, pohvaliti nešto ili ukazati na neki problem vezano uz mlade. Izbor je bio na njima.

 

 

 

Tvrđa kakvu znamo je bez zidina. Volimo ju takvu kakva jest!


Autorica fotografije: Lucija Bardić

Mladima je potreban prostor za kvalitetno slobodno vrijeme, edukacije i kulturu.

Autor fotografije: Vanja Grabovac

Ljetna navika mladih je kupati se na Kopiki!

Autor fotografije: Maurizio Mlinaček

 

Želimo drveće koje služi svrsi kao faktor održivog razvoja.

Autorica fotografije: Nika Kul

Igralište je za djecu i cvijeće, a koševi za smeće. Potrebni su koševi!

Autor fotografije: Saša Milaković

U Osijeku postoje mnogi prostori koji "zjape" prazni, a imaju puni potencijal da postanu iskorišteni od strane studentske populacije. Osijeku nedostaje prostor za učenje, dostupan svim studentima Sveučilišta. Svakako bi se trebalo i informirati studente o takvim prostorima i mogućnostima.

Autorica fotografije: Marija Kekez


Definitivno trebamo raditi više na ekološkom osvješćivanju naših građana kroz različita predavanja, akcije i radionice na temu zaštite okoliša, održivoga razvoja i ekologije.

Autorica fotografije: Ema Babić

 

 

 

Osijek je lijep grad za život, ali bez kvalitetnih prilika za mlade, bez mogućnosti za zapošljavanje, ostat će lijep samo na razglednicama.

Autorica fotografije: Kristina Bjelić

Učenici  III. gimnazije Osijek zajedno s razrednicom prof. Moržan su se također priključili ovoj aktivnosti. Naime, svaki učenik  u razredu kreirao  je jednu fotografiju te napisao tekst uz nju.  Sve zajedno su pretočili u video. Zaista su se potrudili.

 

 

Nakon pristiglih  fotografija te videa u utorak 15. prosinca organizirali smo online druženje s mladima te predstavnikom Savjeta mladih Grada Osijeka. Savjet mladih Grada Osijeka je upoznao mlade s ulogom Savjeta mladih kao sponom između mladih i predstavnika jednice lokalne samouprave.  Mladi  su putem online druženja imali prilike detaljnije pojasniti svoje fotografije, iznijeti na što žele ukazati u svom gradu, a u zajedničkoj raspravi zaključili su da će ova pitanja svakako biti tema budućeg rada i zalaganja predstavnika Savjeta mladih Grada Osijeka u narednom razdoblju.


 Hvala svim mladima koji su sudjelovali i tako dali svoj doprinos :-)

 

Ovu aktivnost organizirao je PRONI Centar u sklopu projekta Regionalni info-centar za mlade Osijek, u partnerstvu s Gradom Osijekom. Projekt je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.