Održana Infolovka u Valpovu

Jučer, 19. travnja, u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, održana je prva Infolovka projekta Informacija za sve, ovaj put za mlade iz Valpova, Belišća i iz manjih/ruralnih mjesta koja gravitiraju ovim gradovima.

Uz sjajne domaćine iz Crvenog Križa, ravnateljicu Sanju Habuda i Martinu Mađarić i Laru Vukobratović, pridružili su nam se mladi iz Valpova, Belišća, Petrijevaca, Bistrinaca, Veliškovaca, Harkanovaca i Ladimirevaca, a zaista nam je drago da su podršku ovom procesu dali i predstavnici Grada Belišća  - Lea Kozina iz Upravnog odjela za društvene djelatono, Savjeta mladih Grada Belišća - predsjednik Matej Šimić, iz udruge Zvono Kristijan Čorć te predstavnik udruge Bel - Art - Tin Lacković.

U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi mladi i donositelji odluka su upoznati s projektom, dosadašnjim rezultatima projekta ali i područjem inoformiranja mladih i važnosti kvalitetne i relevantne informacije uopće.

Nadalje, predstavljeni su im programi ERASMUS+ i Youthpass certifikat kao i druge brojne mogućnosti vezano za mobilnost i neformalno učenje.

Kroz dijalog smo mogli saznati koji sve resursi vezano za mlade postoje odnosno ne postoje, ili postoje ali bi se mogli više aktivirati u njihovim zajednicama, a kroz rad na praktične primjerima informiranja mladih vidjeli smo što je moguće napraviti i unaprijediti.

Zaključci i preporuke koje su nam sudionici dali, zaista su konkretni i provedivi i vrlo vrijedni za dokument koji će se proizvesti na kraju projekta. Ali sudeći po entuzijazmu i dobroj volji sudionika, vjerujemo da je neke od konkretnih prijedloga moguće ostvariti i projektima koji će se pokrenuti u budućnosti.

Hvala još jednom odličnim domaćinima i sudionicima, veselimo se zajedničkoj budućoj suradnji.

 

Projekt Informacija za sve sufinancira Europska unija, kroz program Erasmus+.


https://proni.hr/wp-content/uploads/2022/12/Erasmus_EU-logo-300x122-1.jpg