Kalendar događanja

Listopad 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Zaljubi se u knjigu u Info-centru za mlade!

Sve više vremena provodimounutar svojih domova, kako bismo zaštitili sebe i ljude oko sebe. Što raditi kod kuće za vrijeme pandemijekoronavirusa?

 

Kako biste napravili odmak odsvakodnevice i “crnih izvještaja”,  priuštite mašti ulazak u "novustvarnost" zanimljivih likova i uzbudljivih događaja koje proživljavaju,čitajući književna djela. No,  znate li da postoje grupe ljudi s kojimamožete raspravljati o knjizi, razgovarati o svojim doživljajima pročitanog tese povezati i družiti s ljudima koji čitaju?

 

Čitateljski klubovi iličitateljske grupe, pa čak i privatni čitateljski klubovi, djeluju diljemHrvatske, ali puno mladih ne zna da oni postoje.

 

Jesu li čitateljski klubovi rezerviranisamo za američke filmove? Postoje li i kod nas mjesta za druženje i razgovor sljudima s kojima nas veže ista strast prema knjizi i kako izgledaju njihovisusreti? Čitaju li mladi (i koje knjige) i čitaju li dovoljno te koji su torazlozi nečitanja? Što je sve važno za razvijanje čitalačkih navika kod mladih?

 

Na ova i druga pitanja tražitćemo odgovore na  druženju/radionici Zaljubi se u knjigu!, koja će seodržati u srijedu, 9. prosinca2020.  u 17 sati u Info-centru za mladeOsijek, Kralja Zvonimira 15.

Ovu neformalnu radionicu, druženje,  vodit će Ljubica Brigitte Nikić iz Klubačitatelja Osijek.

 

Sukladno aktualnimepidemiološkim mjerama, broj sudionika u prostoru Info-centra će bitiograničen, no drugi zainteresirani će se moći pridružiti putem aplikacije ZOOM.Maske i propisani razmak su osigurani, a prijava je obvezna i to putempoveznice ovdje: https://cutt.ly/bhcjzlh

 

“Čitanje je važno da bismoodmorili svoje stavove, ponekad ogorčene na svijet i našli drugačiju valnuduljinu i povezali se s drugačijim svjetovima i ljudima, pa tako i osjećajima”stoji na početku aktualne Nacionalne strategije poticanja čitanja. Ukoliko se povežete sa zaljubljenicima uknjigu u svom okruženju, dobivate još i druge vrijednosti - učenje, druženje izabavu.

 

Ova aktivnost provodi se u suradnji sa Klubomčitatelja Osijek, a dio je projekta Regionalni info-centar za mlade Osijek.