Kalendar događanja

Prosinac 2020
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Zašto je sjeme važno?

Voliš prirodu i zanima te njezino očuvanje? Pojam održivog razvoja i življenja ti nije stran? Želiš saznati kako i ti možeš doprinijeti?


Onda nam se  u četvrtak 18. lipnja  u 18 sati pridruži u Info-centru za mlade Osijek (Kralja Zvonimira 15) kada ćemo zajedno pogledati  dokumentarni film koji se  bavi temom sjemena. Sjeme je tek hrana ili ujedno i osobna i društvena sloboda, način očuvanja bioraznolikosti i ostavštine koju nam je ostavila priroda kroz milijune godina.


Film odgovara na pitanje što  su banke sjemena i kako funkcioniraju te koju povezanost ima sjeme kao potencijal života i uzgoj vlastite hrane s duhovnim razvojem čovječanstva.


O tome su progovorili  i pripadnici starih domoradačkih tradicija diljem svijeta, kao i predstavnici suvremenih pokreta za očuvanje autohtonog sjemena. Sjeme nikad nije bilo važnije, interesantnije i dragocjenije nego danas.


Nakon odgledanog filma imat ćemo priliku za raspravu vezano uz tematiku filma. Broj sudionika je ograničen pa ukoliko želiš sudjelovati na ovoj aktivnosti prijavi se do 17. lipnja na poveznici.


Ovu aktivnost zajednički organiziraju ISKRA Waldorfska inicijativa i PRONI Centar Osijek kroz  Sustainable school - škola održivog življenja" te projekt Regionalni info centar za mlade Osijek financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Kroz projekt Sustainable school - škola održivog življenja"  imaš priliku sudjelovati i u drugim korisnim i zanimljivim aktivnostima kao što su seminari,radionice te trodnevni kamp za mlade. Više o tome saznaj na poveznici.