Kalendar događanja

Siječanj 2022
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Besplatna mobilna aplikacija koja pronalazi najbližu plažu!

Kako bi turisti lakše pronašli plaže u hrvatskim destinacijama dobro bi im mogla poslužiti besplatna mobilna aplikacija “Plaja – Beach Finder”, koja je dostupna za Android i iOS uređaje. Osmislio ju je Splićanin Dejan Grepo.

Riječ je o domaćoj aplikaciji koja će dobro doći upravo onda kada se boravi na Jadranu i želi se dobiti odgovor na jedno od najčešćih pitanja – gdje je plaža? Premda nisu popisane sve plaže, uz suradnju s turističkim zajednicama, to bi uskoro moglo biti ostvareno.

 

Postupak pronalaska plaža putem aplikacije je prilično jednostavan. Nakon skidanja aplikacije u kategorijama se može birati među šest vrsta plaža: za osobe s invaliditetom, na kojima su dozvoljeni kućni ljubimci, te nudističke, šljunčane, kamene i pješčane plaže.

Kada se odlučite za jednu od šest kategorija, nudi se popis plaža od najbliže, a kada izaberete jednu od njih dobit ćete osnovne podatke o plaži i upute kako doći do njih. Osim toga aplikacija nudi i mogućnost ocjenjivanja plaža, a u glavnom izborniku osim kategorija dostupno je i vrijeme, karta, vijesti, te mogućnost pretraživanja bliže okolice.

“Plaja – Beach Finder” mobilna aplikacija nije jedina ideja Dejana Grepa, koji prati trendove u turističkom svijetu. Polovinom lipnja naime, svjetlo dana ugledala i web stranica cro.care, na kojoj hrvatski i inozemni gosti mogu doći do informacije gdje se nalazi najbliži centar za testiranje na koronu, no ne samo to…

“Web stranica je dostupna na sedam jezika i prepoznaje govorno područje posjetitelja. Tako na primjer ako ju posjeti turist iz Njemačke, stranica će se prikazati na njemačkom jeziku, a osim mjesta za testiranje prikazat će i gdje se nalazi veleposlanstvo, kontakti žurnih službi i slično.
 
Izvor: hrturizam