Hrvatska Mensa poziva na testiranje inteligencije u Osijeku

Hrvatska Mensa održava testiranje inteligencije u subotu, 11. svibnja 2024., u Osijeku. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u svijetu okuplja više od 150 tisuća članova.

 

Testiranje inteligencije 11. svibnja na Ekonomskom fakultetu Osijek (EFOS) je prvo ovogodišnje testiranje u Osijeku, kojim Hrvatska Mensa već 8. godinu u nizu održava testiranje u gradu na Dravi. Iz Hrvatske Mense posebno pozivaju učenike i studente da se prijave jer ostvaruju pravo na popust za testiranje.

 

Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojima primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju. Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.

 

Izvor: osijek031.com