Kalendar događanja

Rujan 2020
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Instagram Reels – novi dodatak na Instagramu sličan TikTok-u

Svako toliko Instagram izbaci nešto novo s čime će iznova zainteresirati i oduševiti svoje korisnike. Tako je i sada, Instagram je lansirao, na globalnoj razini, Instagram 

Reels – dodatak sličan TikTok-u s kojim planira ovoj popularnoj aplikaciji oduzeti dio kolača i sebi dovesti još više korisnika koji uživaju u kratkim videima sa specijalnim

 efektima.

 

Što je Instagram Reels?


Instagram Reels novi je način da snimite kratki video od 15 sekundi i na njega dodate glazbu, specijalne efekte, i brojne druge dodatke s kojima ćete ga urediti. Ako vam to 

zvuči poznato, razlog je možda u tomu što je Instagram još jednom ukrao ideju, ovog puta od TikTok-a (prvi put je “posudio” ideju Storyja od Snapchata i vrlo brzo postao 

popularniji od njega).

 

Ukoliko volite TikTok, uvjereni smo da ćete uživati i u Instagram Reels jer je riječ o vrlo sličnim tehnikama snimanja i uređivanja kratkih videa.

 

Kao i na TikTok-u možete snimiti video od 15 sekundi, ubaciti mu glazbu i dodatke i podijeliti ga na Storyju, Explore Feedu i na novom Reels tabu koji će vam se pojaviti na 

profilu.

 

Kako napraviti Instagram Reels?

 

Instagram Reels je nova opcija na Instagramovoj Story kameri i nalazi se između normalnog “default” moda i Create opcije, odmah do Storyja.


Na ovom ekranu možete izabrati glazbu (audio), efekte, brzinu i timer. Želite li glazbu, izabrat ćete audio ikonu. Možete izabrati između ponuđene glazbe ili možete koristiti svoj audio zapis tako što ćete snimiti Reels s njim.


Izaberite brzinu svog videa klikom na ikonu Play.


Izaberite koliko će dugački biti klipovi klikom na Timer. Kada postavite timer, pojavit će se odbrojavanje prije nego što započne snimanje.


Na svoj Reels video možete dodati AR filtere i efekte. Možete koristiti već prije spremljene filtere ili pronaći nove odete li na “Browse Effects”.


Kako biste snimili ili dodali video, možete ili držati tipku kamere (kao i na Storyju) ili uploadati postojeći stariji video iz galerije svog telefona. Izbor je na vama!


Kao i na TikTok-u, možete prekidati i nastavljati snimanje svog videa od 15 sekundi tako što ćete stiskati i držati tipku za snimanje.


Kad ste zadovoljni rezultatima, možete uređivati svoje video klipove. Možete pisati, crtati ili dodavati naljepnice i ostale efekte već poznate iz Instagram Storyja.


Kada završite, možete dodati naslovnu (cover) sliku s video thumbnail-om ili neku već postojeću iz galerije telefona.


Izvor: educentar.net