Kalendar događanja

Prosinac 2020
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Osječka ljetna noć - na kućnim balkonima i terasama

Zbog epidemije koronavirusa prva ovogodišnja Osječka ljetna noć je otkazana, no iz TZ grada Osijeka ne odustaju u srpnju. Gužve na ulicama neće biti, ali pozivaju Osječane u petak 31. srpnja na druženje na njihovim balkonima i terasama. Najljepši, najluđi, najoriginalniji bit će nagrađeni.

"U godini kada smo morali usvojiti neke nove navike, nismo odustali samo smo se prilagodili – Upalite svoj balkON jer gužva je OFF", ovim riječima iz Turističke zajednice Grada Osijeka najavljuju novu koncepciju tradicionalne Osječke ljetne noći, koja se godinama održava posljednjeg petka u lipnju, srpnju i kolovozu.

 

"Dragi Osječani, kako biste se snašli u ulozi organizatora Osječke ljetne noći – na svom balkonu? Kako izgleda naš grad kada podignemo pogled? Idemo provjeriti zajedno u petak 31. srpnja Osječkoj ljetnoj noći! Za uspješnu Osječku ljetnu noć ključni sastojci su: Osijek, ljeto, noć, ti, tvoji najbliži, malo hrane, malo pića, malo glazbe, malo ugođaja…i jedan dobar balkon", poručuju organizatori.

 

"Bez obzira na okolnosti pandemije s kojom živimo, cilj nam je brend Osječke ljetne noći održati živim, pokazati kako grad i manifestacija unatoč svim epidemiološkim mjerama i dalje žive, ali istovremeno otkloniti što je više moguće potencijalnih opasnosti za naše građane i naše posjetitelje. Destinacije koje su pokazale odgovornost imaju ne samo zdrave građane, nego i sigurne turiste. Stoga je ovo prilika još jednom poslati poruku kako je Osijek ugodna, odgovorna i sigurna destinacija i za građane i za turiste.

 

U ovom (ne)vremenu, velika većina događaja odlučila se na svojevrsnu virtualnu inačicu, što u pravilu građanima i gostima daje ulogu promatrača. Osječka ljetna noć ne poziva građane na promatranje, čak štoviše: sudionike pretvara u – organizatore. Uloga postaje još aktivnija", ističe se u priopćenju Turističke zajednice, a njezina direktorica Tajana Rogulja pojašnjava: "Kroz koncept novog doživljaja Osječke ljetne noći, zainteresirane želimo pozvati da odgovorno uživaju u ljetnim noćima na način da urede svoje balkone/terase, postanu eksperti ljetne kuhinje, gdje će zajedno sa svojim prijateljima, djecom, ljubimcima, uživati uz vlastiti zabavan program, glazbu, do dugo u noć, ali povrh svega – poštivati sve upute i epidemiološke mjere i zadržati sigurno okruženje.

 

Svatko će moći nominirati svoj balkon i ekipu na njemu, te pokazati kako se uz malo volje može urediti vlastita ljetna oaza za druženje do dugo u noć. Moći ćete napraviti fotografije koje će poslati sliku o Osijeku koji zna uživati i bez gužve. Osim ljubavi prema ovoj manifestaciji, dodatna motivacija građanima Osijeka i Osječko-baranjske županije bit će zanimljive i vrijedne nagrade koje smo pripremili, naravno osječkih brendova. (sve detalje pratite na web stranici i društvenim mrežama TZ grada Osijeka).

 

Osječka ljetna noć tamo je gdje su Osječani i svi oni koji vole Osijek, srž manifestacije ne leži u lokaciji, hrani, piću, koncertima, nego u ljudima i odnosima,“ kaže Tajana Rogulja i dodaje: "Ovo nam je ujedno i prilika poslati sliku o nama, svima u Hrvatskoj, koji će kroz ovu priču upoznati Osijek iz jedne druge perspektive, perspektive osječkih balkona, time im skrenuti pozornost na prekrasnu secesiju, vizure grada, ali i kreativne ljude i skrivene gradske dragulje."

 

Izvor Radio Osijek