Kalendar događanja

Srpanj 2021
Pon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Zaštitite se od prijevara: Provjerite račune i donatorske akcije

Pokrenuta je internetska stranica Provjera.com gdje svatko može provjeriti brojeve bankovnih računa i donatorske kampanje za stradale u potresu te kako se zaštititi od financijskih prijevara i lažnih kampanja, izvijestili su iz Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Uz potporu te udruge internetska/web-stranica Provjera.com je i pokrenuta, a održava ju skupina, kako kažu iz te udruge, nezavisnih ljudi među kojima su i stručnjaci za upravljanje informacijskom sigurnošću, zaštitom podataka i sigurnosti bankarskih sustava. Stranica i sadržaji stalno se unaprjeđuju uz pomoć volontera iz područja sigurnosti, marketinga i komunikacija, a dostupna je i na društvenim mrežama te se stalno ažurira.

Cilj pokretanja takve stranice je informirati i zaštititi građane od prijevara, lažnih i neprovjerenih informacija i podataka koji svakodnevno kolaju, a kao takvi mogu prouzročiti štetne lančane reakcije, a služi i kao pomoć u sprječavanju financijskih prijevara tijekom prikupljanja internetskih donacija vezanih uz potrese u Hrvatskoj. Osim smjernica za provjeru izvora informacija te mjere predostrožnosti prilikom izvršavanja donatorskih uplata, na Provjera.com nalazi se i popis provjerenih brojeva bankovnih računa organizacija te popis provjerenih donatorskih kampanja. "Iznimno je bitno kontinuirano podizati svijest svakog pojedinca da prepozna potencijalne prijevare i sam donosi odluke", ističe potpredsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti Alen Delić.

 

Izvor: Glas Slavonije